Hany se trefil po roce a osmi měsících! Cítil jsem se zvláštně, řekl

16.11.2013 11:41

Na prvním turnaji I. třídy došlo k vzácnému okamžiku, který není často k vidění. Do branky soupeře totiž přesně zamířil Hany. Muž s číslem 21, jenž v loňském ročníku nevstřelil jediný ligový gól. Svou střeleckou smůlu protrhl proti Zwěři.

Naběhl si na přihrávku Vládi, vzal míč do své správy a pak technickou střelou doprostřed překvapil gólmana soupeře.  Po vstřelené brance dělal, jakoby se nic nestalo, ovšem ovace spoluhráčů ho vybídly k větší oslavě a alespoň vztyčil ruce nahoru. Bylo to zapotřebí, vždyť se jednalo o zvláštní událost.

Radost ze vstřeleného gólu totiž Hany nezažil od 11. března roku 2012, kdy se trefil do sítě Roxbury. Mimochodem tehdy mu také na gól přihrával Vláďa. Jednalo se o povedenou akci v úvodu zápasu, když Vláďův nástřel na bránu skromný mladík chytře tečoval těsně před brankářem.

„Svůj poslední gól jsem dal před dvěma lety a byl to podle mě vlastenec,“ vzpomínal poněkud jiným pohledem na věc pětadvacetiletý obránce. „Soupeř zahrával roh a já stál u tyčky. Rozehráli to nějak divně, přičemž míč se odrazil k rozehrávajícímu hráči, ten napálil míč směrem k brance a od mých zad se dostal do sítě. S kým to bylo, už si nevzpomínám.

„Při vstřelené brance jsem se cítil zvláštně. Doufám, že mám na další dva roky pokoj,“ překvapil po utkání přítomné reportéry „šťastný“ střelec.

Že by se teď Hanymu výrazně zvedlo sebevědomí a střílel soupeřům jeden gól za druhým? To se i vzhledem k jeho prohlášení přepokládat nedá, má jiné přednosti. Velmi dobře čte hru, dokáže chytře zakombinovat a v obraně hraje spolehlivě. Naposledy ho za jeho zodpovědný výkon „odměnil“ frustrovaný protihráč, který ho napadl a viděl červenou kartu. I to je přínos muže, který se živí jako strojař.

A jak hodnotí turnaj, ve kterém Bukanýři získali devět bodů?

„Po třech zápasech devět bodů a skóre 20:7?! V něco takového asi nikdo nedoufal. Musím vychválit hlavně hru útočníků, kteří se precizně vraceli a pomáhali nám v obraně. Ta totiž nebyla stoprocentní, naštěstí Slivka nás v kritických chvílích podržel,“ vyjádřil spokojenost se soudržností mužstva.

„Vnímám teď v týmu velké nadšení z posledního turnaje, ale chtěl bych varovat, že dva z našich soupeřů s námi hráli druhý zápas po sobě, takže byli unavení. Hráli jsme dobře, ale nepřeceňoval bych to, protože nám také přál los. Pokud budeme hrát takto i nadále, máme šanci na postup, ale musíme si udržet pokoru. Pokud se nám toto povede, první místo máme s přehledem jisté,“ řekl na závěr, přičemž se pohodlně opřel o židli a dal nohy na stůl, čímž rozesmál ve švech praskající tiskové středisko.

Hanyho gól můžete zhlédnout zde.

autor: Pinta