Naše největší síla je týmový duch, říká před startem nové sezóny kapitán Dufferson

11.11.2012 14:21

Nová sezóna je za dveřmi, termíny prvních zápasů jsou konečně známy, tudíž je nejvyšší čas seznámit fanoušky s atmosférou v týmu a novinkami z bukanýrské kabiny. O letní přípravě, o cílech pro nadcházejícící ročník, o změnách v kádru a o dalších zajímavostech z bukanýrského prostředí se rozhovořil ten nejpovolanější ze všech - Kapitán Bucanero.

 

Bukanýři mají za sebou náročné a dlouhé přípravné období.  Účastnili jste se několika venkovních turnajů, proběhlo i náročné letní soustředění. Jaký máte dojem z celkové letní přípravy Bukanýrů?

Myslím, že příprava proběhla dobře. Bohužel  jsem měl větší absenci než jsem byl zvyklý, tak nemůžu hodnotit  některé výkony jako např. Rychlý míč kde jsem odehrál jen poslední tři utkání a nebo turnaj v Raškovicích. Ovšem hlavním bodem bylo již tradičně soustředění . S tím jsem byl spokojený. Dali jsme si sice hodně do těla, ale budeme z toho těžit celou sezonu. Škoda je, že nemohli jet všichni, ale jsem přesvědčen, že k tomu přistoupí zodpovědně. Chtěl bych rozhodně pochválit Kubu, který se soustředění nezúčastnil, ale po svém návratu z dvouměsíční rekreace ve Španělsku na sobě začal okamžitě pracovat a velice rychle dokázal dohnat tréninkové manko.

V září nastoupili hráči na přípravném turnaji DIMAKO. Herní projev na tomto turnaji přece jen trochu napověděl, jakým způsobem se asi bude mužstvo prezentovat v nadcházející sezóně. V čem je podle vás největší síla Bukanýrů?

Naše největší síla je týmový duch a téměř neustále dobrá nálada v kabině. A na DIMAKU jsme se přesvědčili o tom, že pokud budeme hrát disciplinovaně, můžeme se měřit i s týmy papírově daleko silnějšími než jsme my sami.

A kde naopak tým nejvíce tlačí bota?

(Zamyslí se) Nejvíce mě znepokojuje nevyrovnanost výkonů v hospodě. Některé výkony byly skutečně špičkové, jako např. po prvním turnaji kdy jsme se dostali až k večernímu el Clasicu nebo výjezd do Třince. Ale bohužel tyhle výkony nejsou pravidlem a na tom bychom měli zapracovat.

O Bukanýrech je všeobecně známo, že v jejich čele nestojí žádný trenér. Je tým patřičně připraven po taktické stránce?

Nemyslím, že bychom potřebovali trenéra. V minulé sezoně jsme si po sérii nevydařených výsledků vše rozebrali a, i když byli někteří při debatě úplně mimo, v následujícím zápase už jsme předvedli daleko lepší výkon a to především po taktické stránce.

Oproti loňsku kádr opustil defenzivní štít Marek Dufek, velký otazník také visí nad kariérou pořízka Saurona. Tyto hráče bude zajisté složité adekvátně nahradit. Lze očekávat nějaké příchody či posílení obranné linie?

To že končí Maro, je logické. Hodně mě mrzí situace se Sauronem. Já stále věřím, že ho ještě někdy uvidíme v našem dresu přímo na hřišti. Každopádně ztráta těchto hráčů je citelná a to i přesto, že Sauron neodehrál ani jeden ligový zápas. Proto stále intenzivně jednáme o příchodu Matese Kolašína, který sice není typický stpoer jako třeba Sauron, ale je to velmi kvalitní hráč který může nastoupit jak v obraně tak i v útoku. Ovšem na to jak daleko jednání jsou se musíte zeptat vedení mužstva.

Bukanýři vstupují do své třetí sezóny, dalo by se říci, že většina hráčů již je plně adaptována na soutěžní tempo ostravského futsalu. Přesto, slibujete si od některých hráču v nové sezóně ještě lepší výkony, než podávali doposud? Kdo by podle vás mohl být letošním skokanem roku bukanýrské sestavy?

Rozhodně se těšte na výkony Válce!

S jakými ambicemi půjde tým do vyšší soutěže a jaká je před sezónou atmosféra uvnitř týmu?

Po loňském postupu mě trochu mrzí, že byla zrušena 3.třída, a tak budeme i letos hrát oficiálně poslední soutěž. Každopádně naše cíle jsou jasné. Chceme hrát co nejlépe a bojovat o postup. Ovšem budeme mít spoustu soupeřů, které vůbec neznáme, takže je těžké hovořit o tom jaké máme šance a cíle. Uvidíme v průběhu sezony.

Pojďme k vám osobně. Jak jste se cítil v průběhu přípravy a jakou máte formu nyní, dva týdny před startem sezóny?

Momentálně se cítím dost unavený, ale to je normální po tvrdé přípravě. Teď už nezbývá nic jiného než vyladit formu na úvod sezony.

Prvního výkopu se kromě hráčů nemohou dočkat i fanoušci, kteří dennodenně bombardují naše stránky vzkazy a návštěvami.  Ty by zajisté zajímaly i nějaké perličky z bukanýrské kabiny. Jako správný kapitán jistě víte o všem, co se v týmu šustne. Prozradíte nám, kdo je podle vás nejtvrdší Bukanýr? Ať už v jakémkoli smyslu :)

(smích) Jméno Skála jasně vypovídá o tvrdosti tohoto chlapíka. Ať už v jakémkoli smyslu :)

Není žádným tajemstvím, že fanynky zajímá i mimofutsalový život všech hráčů. Nezadaných Bukanýrů je v poslední době jako šafránu. Prozradíte na závěr, co kapitán Bucanero? Je stále k mání?

(smích) Ano.

autorVláďa, Dufferson