Pan Bu

18.10.2020 18:37

Už dlouhá léta nikdo nepochybuje o tom, že na soustředění se pouze nelije, ale maká. K vystupňování svých výkonů měla letos Bučka o motivaci navíc, když do přípravy zařadila novou komplexní soutěž, do které mohli hráči získávat body v průběhu celého soustředění. Během pobytu na Šumavě se tak Bukanýři utkali celkem v 8 různých disciplínách a na vítěze čekala odměna v podobě pupkaté trofeje. A jakže si jednotliví členové v bitvě o tento lukrativní sochařský kousek, příhodně pojmenovaný „Pan Bu“, vedli?

První štace – Boubín. Žíznivý výběh na vrchol pralesa potvrdil papírové předpoklady, když vyhrál dobrou fyzičkou vybavený Kuba před druhým, neméně vysportovaným, Skaldou. Třetí flek urval v posledních centimetrech Vláďa před nepozorným Vaňousem.

Opojený prvním triumfem, nesl se Kuba na vítězné vlně i v dalších dvou disciplínách – vyhrál v Dixitu a v šipkách. Deskovka plná abstraktních obrázků dělala některým hráčům problémy, zejména Máťa často jakoby nemohl správně zaostřit zrak. V šipkách se naopak nedařilo Tibimu, který všechny zkušební turnaje s přehledem opanoval, ale v závodním módu ztratil jistotu na hrotu. Narozdíl od Máti si ovšem Tibor spravil náladu svými výkony v tenise a v planku.

Tenisový turnaj probíhal zvlášť zábavnou formou. Díky časovému presu zvolila Bučka formát každý s každým na 2 vítězné míčky, což dalo šanci na výhru kdejakému nemehlu. Stačilo totiž zdupčit svůj servis, podklouznout na mokrém povrchu nebo mít zkrátka trochu v kuli a už se i zkušený harcovník pakoval s cejchem mamlase z kurtu. A opravdu, během 36 duelů se zrodilo několik překvapení, např. když zrovna Tibor padl do servisové pasti Boudovi. Tibi své zaváhání ale brzy napravil, dalším hráčům nedal čuchnout a připsal si za tenis 9 bodů do průběžného pořadí.

Zápolení v planku brali všichni jako nepříjemnou povinnost, nikdo nepochyboval o tom, že k vítězství doputuje Skála. Ten už zhruba půlroku v kuse láme všemožné týmové rekordy ve výdrži v této nechutné poloze a z workout aplikací ždíme ty nejtěžší a nejbizarnější kousky. O to větší rozčarování však zažívali ostatní, když viděli, jak Skála celým turnajem prošel na hranici regulí. Zatímco na zádech všech byste mohli roztáčet vodováhu, Skaldův zadek většinu času mířil ke stropu asi jako nohy lady Sticky Vicky při svém žhavém vystoupení. Nicméně taktika to byla účinná a Skála se s ní, ve vyřazovacím systému na tři kola, proplankoval až do finále. Tam na něj překvapivě čekal Dufferson, který jako hruška padl k zemi chvíli po startu, ale hlavně ledově klidný Tibor. Tenisový virtuóz celý finálový duel nehnul ani brvou ani tělem a chladnokrevným zrakem sledoval, jak se Skálův vystrčený zadek, třesoucí se jako ratlík, po pár minutách poroučí k podlaze.

Nejočekávanější disciplínou bylo bezpochyby mediálně atraktivní mistrovství světa v rychlostním pití Blue Skye. V týmu Bukanýrů je ukryta doslova bezedná studna talentu tohoto fajnšmekr-friendly odvětví a na triumf si tak brousilo zuby hned několik vyprahlých vlků. Hned v prvním kole tuto domněnku potvrdil například Vaňous, který do sebe obrátil malé pivko s Jägerem dřív, než by se řeklo „Bu“. Chudák Žváňa ovšem zřejmě přepálil start a přes druhé kolo neprošel, ve finále se tak utkaly těžké váhy Dufferson, Kuba a Budík. Nejsušší krk ze všech nakonec prokázal právě posledně jmenovaný, když třetí Blue Skye vyzumknul s úplně stejným apetitem jako ten první. Mistrem světa v pití Blue Skye 2020 se tedy stal Budík.

Na Šumavě „samozřejmě“ nechyběl ani poker. Oblíbená karetní hra, která u nejednoho Bukanýra již dávno způsobila závislost, tentokrát zastihla v dobré formě Duffersona. Ten se bez problémů dostal s pohodlným stackem až do finále, ve kterém se zkušeným Dědou nenechal vycukat k náhodnému gemblu a dokráčel k cennému triumfu.

Závěrečná disciplína se odehrála těsně před odjezdem ze Šumavy a byl jim souboj v nožičkách. Že se v závodě pořádně zapotí, bylo jasné třeba Kubovi, který do té doby držel jednobodový náskok v celkovém pořadí před druhým Duferem. V nožičkách došlo ke spoustě příjemných překvapení, třeba když Máťa poprvé pořádně zabojoval a vyťukal nad zemí 51 doteků. Slušně si vedli také Skála (46) a Vaňous (41). Předposlední na řadě byl ovšem několikaletou fotbalovou průpravou vybavený Dufferson, který všechny zmíněné praštil po koulích sexuálním výkonem 69 nožiček. Tahle cifra byla moc i pro Kubu, kterému tak před svým výkonem pořádně ztěžkly nožičky a po svých 31 kusech vymrštil do vzduchu i ručičky. Ty ale místo k nebi zamířily k čelu, neboť Kuba zkroušeně zaplakal nad výsledkem.  

Historicky první trofej Pana Bu tak ukořistil kapitán Dufferson. Gratulujeme!

Zajímavostí může být fakt, že na desátém soustředění měla soutěž o Pana Bu (Pan Bučko, Personal Best, Pán Bůh) čítat příhodných 10 disciplín. Na devátou z nich – fotbalgolf – nezbyl bohužel z technických a časových důvodů čas. Královskou disciplínou pak měla být tzv. sociální hra, ve které měl každý Bukanýr obodovat vzestupně své spoluhráče za výkony a sympatie projevené na soustředění, každý dle svých vlastních kritérií. Tento Bukanýrský Survivor ale nakonec nespatřil světlo světa, neboť Bučka jsou zkrátka dobré duše a nechtěla nikomu přidělit body za poslední místa. V kuloárech se ale šušká, že nejlépe si vedl místy až gayniální Vaňous.

Pan Bu 2020 je tedy znám, položil pevné základy, příští rok jedem nanovo!

autor: Vláďa