Věřím ve světlejší zítřky, vinšuje do druhé půlky sezóny smíšek Henke

04.01.2016 09:28

Při vstupu do nového roku a po uplynutí poloviny zápasů je ideální čas na další interview z bukanýrské kabiny. Ke slovu se konečně dostal i věčně usměvavý pohodář Henke, který důležitým gólem těsně před sirénou zachránil pro Bukanýry bod proti celku Jiné Kafe. Zdánlivý flegmatik, který se však v případě potřeby nebojí vytáhnout pěsti a postavit se za Bukanýry, se rozpovídal třeba o otázce fyzické kondice týmu či dokonce obavy z vlastní nadváhy. Na přetřes samozřejmě přišla i bilance dosavadních výkonů

V posledním turnaji Bukanýři konečně zabrali a vydolovali nějaké body.  Čím si toto dílčí zlepšení vysvětluješ?

Ahoj Vláďo, na úvod bych chtěl popřát všem bukanýrským fanouškům, a nejen jim, hlavně spoustu zdravíčka do nového roku, ať se splní i to nejtajnější přání! :) K Tvoji otázce… Bezpochyby na naše vzrůstající výkony mají vliv naše „nově“ zavedené tréninkové jednotky pod převážným vedením Kroupise, tam asi vidím hlavní krok. Lehce by se dalo polemizovat i nad návratem ostříleného snipera Vládi, který byl bezesporu posledním kouskem do skládanky. Doufám, že k nám tento stabilní kámen :) zase v co nejkratším časovém intervalu zavítá!

4 body jsou zatím v okresu nejlepší výsledek, bodový zisk však přesto mohl být větší. Jak je možné, že Bučka ztratila vedení 4:0, tedy opět de facto vyhraný zápas?

Může tam hrát více faktorů… :) Klasická ztráta koncentrace, uspokojení z prozatímního výsledku, strach z výhry :) nebo moje blbé kecy o poločase… :)

Oproti minulým zápasům však Bukanýři toto utkání neprohráli, díky tvé trefě stihli před koncem vyrovnat na 5:5. Co ti při této klíčové trefě problesklo hlavou a pamatuješ si na nějakou důležitější branku ve své kariéře?

Je pravda, že patřím spíš k vrchním patrům nejdefenzivnějších hráčů v lize… :) Ať už v jakékoli, kde jsem měl tu možnost hrát… :) U té trefy si pamatuju jen to, že jsem křikl na Skálu a ten vystřelil tak dobře, že to našlo přímo moji setrvačně se pohybující pravačku… :) Asi se jednalo o moji nejdůležitější trefu, opravdu není moc z čeho vybírat… :D

Stabilním členem týmu si se stal až v posledních sezónách, zejména první tři ročníky jsi turnaje navštěvoval spíše sporadicky. V aktuálním ročníku jsi však nezmeškal jediný zápas. Co vězí za tvým zvýšeným zaujetím pro černooranžový dres?

Já jenom doufám, že mi tato docházka vydrží i nadále… :) Vězí za tím zlepšená orientace na Facebooku a všudypřítomnost mých spoluhráčů, kteří mi pomůžou s každou otázkou… :)

Na jaké pozici se na hřišti cítíš nejlépe a se kterým spoluhráčem nejraději nastupuješ?

Nejlépe asi tam, kde jsem… :) A pokud bych si mohl vybírat tak spíš ten zataženější útočník, který se v našem novém herním systému dotkne míče častěji a může si nabíhat z druhé vlny pro zakončení… :) Nejlépe se mi hraje asi s Kubou, myslím, že mi rozumí… :) Ale kombinace s Fintičem taky nejsou k zahození… :)

V polovině soutěže se Bukanýři krčí na posledním místě tabulky, se ztrátou 10 bodů na hranici záchrany. Jak bys dosavadní půlrok v okresu zhodnotil?

Nejdříve bych chtěl podotknout oblíbené klišé – to že první vlašťovky jaro nedělají… :) Myslím si, že jsme soupeřům z valné většiny vyrovnaným soupeřem, pouze ty branky zatím moc nepadaly. Respektive padaly spíš do naší sítě… :) Ale po počátečním rozkoukávání a domluvě v (nejen) šatně věřím ve světlejší zítřky! :)

Co jsou podle tebe nejhlavnější příčiny dosavadních neúspěchů?

Fyzická kondice, slabší obrana (myslím tím práci všech hráčů na hřišti) nebo spalování tutových šancí. Mohlo by za tím stát i nepříznivější rozložení hvězd či štěstí soupeře, přece jen bych se spíš přiklonil k prvním možnostem… :)

Po špatném vstupu do okresu vedení šáhlo k dramatickým změnám. Začalo se pravidelně trénovat, začal se řešit systém, proběhly i porady u videa. Vnímáš již nějaké pokroky a ubírá se podle tebe tým správným směrem?

Jak již jsem podotknul dříve, právě tréninkové jednotky vnímám jako hlavní impuls ve zlepšení celkového herního projevu. Videa jsou podle mě taky důležitá, každý sice ví, co dělá špatně :), ale je dobré to vidět i názorně… :) Myslím si, že nastolený trend je určitě správný, uceluje nás nejen futsalově… :)

Je něco, na čem sám cítíš, že musíš zapracovat?

Určitě je to fyzická kondice… :) Moje mírné podezření ze hřiště :) potvrdila právě porada u videa, kde jsem se za své vystoupení trochu i styděl… :) Se Zuzkou však máme naplánovaný intenzivní tréninkový program, doufám, že dojde i k jeho realizaci. :)

Mají Bukanýři ještě šanci na záchranu? A předsevzetí do nového roku?

Podle mě určitě mají! Ve hře je ještě spousta bodů, musíme jen pokračovat ve zlepšených výkonech. A dobré by bylo samozřejmě tyto výkony přetavit i bodově, ne jen v nadějně se vyhlížející výsledky v poločasech :) A předsevzetí… Zhubnout aspoň 5-10 kilo, zutužovat partu a překonat svůj dosavadní rekord 4 gólů v sezóně :)

autoři: Henke, Vláďa