Veselý člověk a výborný hráč, říkají o Péťovi Bukanýři.

11.05.2014 22:56

 

Petr Kroupa se žení. Věčně pozitivně naladěný smíšek do toho konečně praštil. Jak sám říká: „Sranda musí být a svatba musí být!“ A to by to nebyli kluci bukanýrští, aby si při této příležitosti Péťu nevzali na paškál.

Sám velmi rád hovoří o fotbalové taktice, rozebírá svoje chyby či navrhuje zlepšení v naší hře. Nejen Péťu by tedy jistě zajímalo, jak se na něj z fotbalového hlediska dívají ostatní hráči? Hodnocení Koupisových dosavadních výkonů v černooranžovém dresu si jednotlivě připravili všichni Bukanýři:

 

Duferson (C): Kroupis je výborný hráč, nesmírně pohyblivý a má parádní krytí míče. Má skvělou techniku a je schopný zahrát na jakémkoliv postu. Někdy se možná snaží vzít věci až příliš na sebe, ale jeho kvalita je přesto nesporná. Je vynikající také v brance, kde skvěle využívá svou mrštnost. Jeho drobnou nevýhodou na tomto postu je však fakt, že měří asi metr dvacet. V kabině je Kroupis pořád veselý a nezkazí žádnou srandu a jak sám říká, vyžívá se v trapasech. Je na něj vždycky spoleh a to jak na hřišti tak mimo něj.  Jen by mohl klukům v kabině víc ukazovat své vypracované svaliska, ať se mají bukanýři taky na co kouknout. Péťova velká výhoda je také ta, že se může vždy spolehnout na výraznou podporu v hledišti od své nastávající Sandry, která málokdy vynechá nějaký jeho zápas, a to mu jistě dodává patřičnou sebedůvěru.

Skála: Člověk by nevěřil, že nejmenší hráč v týmu dokáže tak umně hájit brankovou čáru... od země až k samotnému břevnu vysoko nad hlavou.

Slivka: Kroupise znám především z fotbalového prostředí a měl jsem možnost si s ním již mnohokrát zahrát. Je to zajímavé, ale ten klučina dokázal vždycky něčím překvapit. S balonem u nohy je to hráč, který je těžko k zastavení. Jeho kličky a sprinty s balónem jsou kolikrát hororem pro každého soupeře. Člověk si může být však jistý, že právě takoví hráči dokáží zvýšit úroveň každého, byť jen přátelského, zápasu. Nutné ještě připomenout jeho nasazení a bojovnost a to za každé situace. Jeho nasazení se odráží a jde v ruku v ruce i se společenským životem. Jó, holt ten se na hřišti a mimo hřiště nikdy neztratí.

  Pinta:   Petr Kroupa je bez pochyby přínosem pro bukanýrské mužstvo, ať už svými výkony nebo dobrou náladou, kterou často oplývá. Chytá velmi dobře, na posledním turnaji ho dokonce chválili i rozhodčí, kteří si všimli jeho spolehlivých a důležitých zákroků. Je přitom na sebe až moc přísný. Skoro každý gól, který dostane, si vyčítá a přemýšlí, co měl udělat jinak.

Válec:  Láska je krásná, láska je prožitek, dívka je kvítek a chlapec bukanýrský dobytek. Umělecký podpis Valson Pohlavson.

Tom Kohút: Jedná se o velmi agilního snipera, který je zvlášť nebezpečný v souhře se svým bráchou. Jeho mrštnost, tah na bránu a vytrvalost z něj vytváří neoblíbeného společníka obránců soupeře. Jedná se o klasický prototyp štírka v kombinaci s buldokem. V bráně by však občas přišla vhod plenta.

Radim: Péťa je malý člověk s velkým srdcem. Kamarád, super fotbalista. Jeden z nejrychlejších hráčů, se kterým jsem kdy na velkém hřišti hrál, skvělý do brejku, spolehlivý zakončovatel. Nesčetněkrát vypomohl také v hale, vždy spolehlivý. A hlavně kluk, který nepokazí žádnou srandu, většinou ještě přidá :).

VláďaPéťa je sportovec každým coulem. Handicap v podobě menší postavy nahrazuje obrovskou vůlí a zápalem do hry. Vždy když mají Bučka problémy s marodkou je připraven nastoupit a plnohodnotně zalepit mezeru v sestavě na jakémkoliv postu. Jako brankář nám vychytal nejedno důležité vítězství, díky své hbitosti je ho plná brána. Nejlépe se však samozřejmě cítí v poli. Já osobně s ním velmi rád nastupuju, dobře si na hřišti vyhovíme. Dobře čte hru, jeho fyzička je v porovnání s ostatními Bukanýry na opravdu jiné úrovni, takže má nezvykle vysoký akční rádius. Když se k tomu přidá skvělá kopací technika, přesná střela a důraz v obraně, vznikne definice fotbalisty-univerzála. Jeho povaha mu velí být ve všem nejlepší, takže ve vypjatých chvílích má tendenci brát to na hřišti na sebe, což může být někdy svazující, ale já to nevnímám jako mínus. Jedinou nekvalitu tak vidím v jeho neustálé absenci v pozápasové sprše, baníkovské trenýrky před námi prostě nestáhne. Pravidelně vynechávat vodní radovánky s Bukanýry, na to už člověk musí mít jó kuliska. Co naplat, jeho nastávající Sandra, mimo jiné příkladná fanynka, jej holt drží pěkně zkrátka a jen tak mu nepovolí řemínek. Po svatbě se situace, doufám, zlepší.

 Péťa je můj velmi dobrý kamarád a společně se Sandrou vytvořili opravdu hezký pár, jehož společnost je příjemná všem lidem, co znám. Jejich příběh může být inspirací pro všechny romantické duše a já jim jménem všech Bukanýrů přeju hodně štěstí a jen tak dál :) Svatba se Sandrou prostě musí být!

autor: Náš tým