Zase jsme pili za svoje, uzavírá Rychlý Míč i sezónu mistr tyček Hany

18.06.2015 08:07

Bukanýři mají za sebou další ročník, je čas zhodnotit dosažené výsledky a nastínit nejbližší plány. Této úlohy se, se skromností sobě vlastní, ochotně chopil člen představenstva a také jedna z nejoblíbenějších postav týmu Honza Holeš. Hrdina videa Tyčkař Hany se ohlédl za sezónou, ve které stejně jako Bučka vystřídal slabší i silnější momenty.

Honzo, letos na Bučka zbyla jenom brambora, přesto poslední turnaj tým odehrál solidní výsledky. Jak bys zhodnotil finále Rychlého míče?

Myslím, že to se nám hodně povedlo. Jako vždycky jsme si vybrali jeden turnaj, ve kterém jsme zaváhali a pak už naše šance na umístění v první trojce nebyly moc vysoké. V posledních dvou turnajích jsme ale zamakali (hlavně v tom posledním) a nakonec jsme jen tak tak skončili bez diplomu a lahvinky. A tak jsme zase pili za svoje, škoda.

Bukanýři mají na Rychlém míči dlouhodobé problémy s docházkou. Nezřídka přicházeli omluvenky v předvečer turnaje nebo dokonce v době výkopu prvního zápasu. Jak si to vysvětluješ? A jdeš jako vedoucí mužstva sám příkladem?

Určitě je to dáno termínem soutěže a tím, že není brána až tak vážně. Spousta hráčů si naplánuje na první pěkné víkendy v roce jiné aktivity, které by např. před ligou neupřednostnila. Nevidím na tom nic až tak špatného, ale měli bychom se snažit, abychom na každý turnaj byli aspoň dva na střídání…v méně lidech už je to spíš trápení. Příkladem se jít nesnažím, každý Rychlý míč jeden až dva turnaje vynechám.

Je to už nějaký pátek, co Bukanýři naposledy skončili na bedně. Co k tomu chybělo letos?

Štěstí. Na RM ale i na Dimaku se nám nikdy moc nedařilo, hlavně střelecky. I tento ročník bylo několik zápasů, kde jsme měli jasně víc šancí, ale zápas skončil remízou nebo dokonce prohrou. Oproti tomu zápasů, které jsme měli prohrát a neprohráli bylo poskrovnu. Svoji roli ale určitě hraje i výše zmíněná docházka.

Kromě 4. příčky z Rychlého míče skončili letos Bukanýři šestí na DIMAKU a v lize obsadili 5. pozici.  Jak bys celkově zhodnotil sezónu? Splnil mančaft své cíle, se kterými do ročníku vstupoval?

Šesté místo na Dimaku rozhodně nebyl náš cíl, ale vzhledem ke hře, kterou jsme předváděli, to bylo zasloužené místo. V lize jsme chtěli být na postupových pozicích, hráli jsme dobře a dařilo se, ale vše zase zkazil jeden nepovedený turnaj. Nakonec byla tabulka hodně vyrovnaná a mohlo to dopadnout jakkoliv. Myslím, že v I. třídě jsou celkem dobré týmy a za 5. místo se nemusíme stydět. Navíc jsme hráli dobře a dávali dost gólů, podle mě můžeme být spokojení.

Pátá pozice v lize v sobě skrývá možný příslib postupu o soutěž výše, v případě, že by některý z týmu na vyšších příčkách postup odmítnul. Jaký máš na to názor, případně šli by Bukanýři do toho?

Myslím, že všichni by raději uvítali přímý postup. Loni jsme byli v podobné pozici a nabídku na postup jsme odmítli. Bylo to dost narychlo a hodně lidí později litovalo. Tentokrát bysme do toho šli.

Jak jsi spokojený se svými letošními výkony? Zdá se ti v noci o brankové konstrukci?
Spokojený. Dokonce jsem dal pár gólů i do soupeřovy brány, co víc si můžu přát.
Jakožto vášnivému strojaři se mi zdá pořád o nějaké konstrukci.

Nejeden bystrý pozorovatel si mohl všimnout, že v sezóně nastal v jednu chvíli okamžik, kdy jsi neměl do futsalu dvakrát chuť. V kuloárech se dokonce spekulovalo, že jsi bilancoval nad svoji kariérou v Bukanýrech. Je na tom něco pravdy?

Je pravda, že mě futsal jednu dobu nebavil a možná jsem o tom i mluvil :D. Ale baví mě ty věci okolo…nad tím, že bych skončil, jsem nikdy vážně neuvažoval.

Své možné nejistotě si každopádně utnul tipec v předposledním ligovém turnaji, ve kterém jsi vsítil 4 branky, včetně hattricku proti Cobře. Gólů tradičně střílíš poskrovnu, jaký to byl pocit? Nenamlsalo tě to?

Namlsalo. V posledním turnaji jsem se ale zase rychle odmlsal. Snad i příští sezónu se mi podaří fanouškům ukázat, že zázraky se dějí!

V hlasování bukanýrské veřejnosti o nejlepšího hráče sezóny vyhrál Dufferson, který má za sebou velmi povedený ročník. Na paty jsi mu však výrazně šlapal ty, rozhodl jediný hlas. Takové ocenění musí potěšit, ne? Jak jsi vůbec hlasoval ty?

Jsem rád, že fanoušci dokázali ocenit mou tvrdou práci na hřišti i mimo něj a za prohru s kapitánem se nemusím stydět. Dojem z celého hlasování však zkazili zvěsti o tom, že kapitán si většinu svých hlasů naklikal sám. Já se zdráhám těmto pomluvám uvěřit, ačkoliv je pravdou, že má silné sklony k narcismu…

Je před námi letní přestávka. Na čem by měla Bučka přes léto zapracovat?

Na rozích, na fyzičce a na hře bez brankáře. A taky na tricepsech…zdá se mi, že ty v posilovně často opomíjíme.

autoři: Hany, Vláďa